شکاف قومی و تأثیر آن بر شکل گیری خرده گفتمان سیاسی کُردهای ایران در دو دهه نخست جمهوری اسلامی - محمدیانی آزاد; زیبا کلام صادق; توسلی رکن آبادی مجید; ساعی احمد (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
این مقاله خرده گفتمان سیاسی نیروهای سیاسی کردستان، در دو دهە اول بعد از انقلاب اسلامی را بر اساس روش تحلیل گفتمان لاکلا و موفه تحلیل می‌نماید، به‌طوری ‌که نظام گفتمانی دو خرده گفتمان کردها در این مقطع را که ناشی از تعمیق شکاف قومی به دلیل سیاست‌های جمهوری اسلامی بخصوص با شروع جنگ تحمیلی و پیگیری نوع خاصی از ناسیونالیسم از طرف حکومت است، مورد تحلیل قرار داده و همچنین تلاش می‌نماید، تغییرات گفتمانی خرده گفتمان سیاسی کرد را که متأثر از شکاف مذهبی و شکاف طبقاتی متارکم بر شکاف قومی هستند م در سال‌های آغازین حاکمیت جمهوری اسلامی در چهارچوب نظریۀ شکاف اجتماعی استین روکان؛ که مقاطع مهم تاریخی را عامل سر برآوردن شکاف‌ها و تعمیق آن‌ها می‌داند مورد تحلیل قرار دهد. در این مقاله از تحلیل گفتمان به‌مثابه روش تحقیق استفاده‌شده و نظریۀ شکاف اجتماعی استین روکان مبنای نظری آن را تشکیل می‌دهد.