محتواي آراء و تصمیمات حقوقی ناشی از تحریم بانک مرکزي ایران - پورجان آباد ذبیح الله; زارع علی; محبی محسن; نیاورانی صابر (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
پس از اعمال تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران، کشورهای ایالات متحده آمریکا و برخی از سازمانها وکشورهای عضو اتحادیه اروپا تحریم‌های یک جانبه فراتر از قطعنامه تصویب شده توسظ شورای امنیت را نیز علیه ایران اعمال کردند. شورای وزیران اتحادیه اروپا تاکنون تحریم‌های متنوع و متعددی را علیه بانکهای ایران به صورت مصوبه‌های مستقل از هم تصویب کرده است. تحریم‌های اتحادیه اروپا همه کشورهای عضو را ملزم به رعایت آن می‌کند و لغو تحریم‌ها از سوی شورای وزیران اتحادیه اروپا با تصویب طرحی در این شورا انجام می‌شود.ضمن اینکه مطابق قواعد ماهوی حقوق بین‌الملل نظیر اصل مصونیت بانک‌های مرکزی، بانک مرکزی در برقراری مبادلات بانکی بین‌المللی آزاد بوده و مستقل از دولت عمل می‌نماید و اعمال تحریم علیه آن، مجاز نمی‌باشد. در این پژوهش به بررسی محتوای انواع آراء و تصمیمات ناشی از تحریم‌های بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران خواهیم پرداخت. در ابتدا برخی از مهم ترین مقررات، تصمیمات و مصوبات شورای اتحادیه اروپا، آراء دیوان دادگستری اروپایی، و آراء کشورهای اروپایی از جمله مصوبات انگلستان که مرتبط با تحریم بانک مرکزی ایران می‌باشندو در ادامه نیز، به بررسی آراء و تصمیمات ایالات متحده آمریکا که در بخش اول به آراء مرتبط و در بخش دوم به دستورات اجرایی رئیس جمهور، قوانین کنگره و مصوبات خزانه داری پرداخته شده است.