تحلیل روششناسی فضای مجازی و تأثیرات آن بر هویت و اقتدار سیاسی فرد - مهرآزین مهدی; معینی پور مسعود (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
این مقاله به بررسی تحلیل روش‌های شناسایی و تأثیرات فضای مجازی بر هویت و اقتدار سیاسی فرد می‌پردازد. مقاله حاضر توصیفی تحلیلی است. مواد و داده‌ها نیز کیفی است و از فیش‌برداری در گردآوری مطالب و داده‌ها استفاده ‌شده است. در دنیای امروز، فضای مجازی نقش مهمی در تعاملات و ارتباطات سیاسی دارد و تأثیر آن بر هویت و اقتدار سیاسی فرد قابل مشاهده است. فضای مجازی به افراد امکان دسترسی به اطلاعات و منابع سیاسی بیشتری را می‌دهد که می‌تواند در تقویت شناخت عمومی و دانش سیاسی آنان تأثیرگذار باشد. همچنین، امکان انتشار نظرات و دیدگاه‌های فرد درباره مسائل سیاسی در فضای مجازی، به تقویت هویت سیاسی و افزایش اقتدار سیاسی فرد کمک می‌کند. افراد می‌توانند در جوامع آنلاین شرکت کرده و با افرادی با نظرات مشابه در ارتباط باشند که این موضوع نیز می‌تواند در تقویت هویت سیاسی و افزایش اقتدار سیاسی آنان تأثیرگذار باشد. همچنین، فضای مجازی به افراد امکان تأثیرگذاری بر نظر عمومی درباره مسائل سیاسی را می‌دهد که می‌تواند در افزایش اقتدار سیاسی و تأثیرگذاری بر تصمیم‌گیری‌های سیاسی تأثیرگذار باشد. بنابراین، فضای مجازی می‌تواند به عنوان یک ابزار قدرتمند برای تقویت هویت و افزایش اقتدار سیاسی فرد مورد استفاده قرار گیرد. اما نکته مهمی که باید در نظر گرفت، استفاده مسئولانه از این فضا و رعایت قوانین و اصول آن است.