کارنامه اقتصادی ناصر قلی اردلان (نماینده مردم سنندج در ادوار چهاردهم تا شانزدهم مجلس شورای ملی) - ذوالفقاری سعید; شافعی کیوان; شیخ احمدی سیدمحمد; کیانی محمد قربان (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
ناصر قلی اردلان، یکی از نمایندگان شهرستان سنندج در مجلس شورای ملی طی ادوار چهاردهم تا شانزدهم بود. عملکرد اقتصادی ناصر قلی اردلان در مجلس شورای ملی با فراز و نشیبهایی همراه بود. برخی از اقدامات اقتصادی وی باسیاستی اعتدالی و با تسامح همراه بود و در مواردی نیز عملکرد اقتصادی و مالی ایشان بازتاب‌های متفاوتی در مجلس شورای ملی بر جای نهاد و منشأ تحولاتی شد. مسئله این پژوهش بررسی و ارزیابی طرح‌ها و برنامههای اقتصادی ناصر قلی اردلان است که بر اساس صورت مذاکرات مجلس شورای ملی، منابع آرشیوی و داده‌های تاریخی به شیوه توصیفی – تحلیلی انجام‌شده است. بر اساس یافتههای این پژوهش ناصر قلی اردلان یکی از فعالترین نمایندگان مجلس شورای ملی در مجلس چهاردهم تا پایان دوره شانزدهم در مباحث اقتصادی در سطح ملی و منطقهای ازجمله؛ بودجه سالیانه و جاری دولت، نشر اسکناس، مالیات و ... بوده است. وی به مسائل اقتصادی و مشکلات مردم توجه داشت و از انتقاد و تذکر به دولت کوتاهی نمیکرد.