بازنمائی تطبیقی بحران‌های اجتماعی در شبکه‌های تلویزیونی اقلیم کردستان و جمهوری اسلامی ایران - سعید محمد ستار; مجیدی قهرودی نسیم; شاه منصوری بیتا (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
در دنیای معاصر، رسانه‌ها به‌ویژه تلویزیون، نقشی اساسی در شکل‌دهی به افکار عمومی و بازنمایی بحران‌های اجتماعی دارند. این تحقیق به تحلیل بازنمایی بحران‌های اجتماعی در شبکه‌های تلویزیونی اقلیم کردستان عراق و جمهوری اسلامی ایران پرداخته و هدف آن مقایسه نحوه پوشش و انعکاس بحران‌ها در رسانه‌های تلویزیونی این دو منطقه است. روش تحقیق به‌صورت توصیفی-تحلیلی و با استفاده از تحلیل محتوا بر روی برنامه‌ها و گزارش‌های خبری دو شبکه تلویزیونی مهم در هر دو منطقه انجام شد. داده‌ها از طریق مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته با خبرنگاران، مسئولان رسانه‌ای و متخصصان بحران جمع‌آوری و با استفاده از نرم‌افزار MAXQDA کدگذاری و تحلیل گردید. نتایج تحقیق نشان داد که پوشش بحران‌های اجتماعی در هر دو منطقه تحت تأثیر عوامل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی خاص قرار دارد که موجب تفاوت‌های قابل توجهی در نحوه بازنمایی بحران‌ها می‌شود. در جمهوری اسلامی ایران، رسانه‌ها به‌طور عمده تحت نظارت دولت قرار دارند که موجب سانسور اطلاعات و ارائه تصویر یک‌جانبه از بحران‌ها می‌شود. در مقابل، در اقلیم کردستان عراق، رسانه‌ها آزادی بیشتری در پوشش بحران‌ها دارند و این آزادی ناشی از تنوع سیاسی و اجتماعی و تأثیرات سیاست‌های کردستانی است، اما هنوز با چالش‌هایی مانند دسترسی محدود به منابع اطلاعاتی معتبر و مشکلات زیرساختی روبه‌رو هستند. این تحقیق تأثیرات این تفاوت‌ها بر درک عمومی از بحران‌ها و نحوه تعامل مردم با رسانه‌ها را بررسی کرده و نتایج آن می‌تواند به سیاست‌گذاران رسانه‌ای در هر دو منطقه برای بهبود کیفیت پوشش بحران‌ها و مدیریت بحران‌ها کمک کند.