بررسی شاخص‌ها و اصول نظام انقلابی از دیدگاه آیت‌الله خامنه‌ای - طاهری علی; مزروعی خسرو; بای عبدالرضا (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
نظام انقلابی در اندیشه آیت‌الله خامنه‌ای به‌عنوان چارچوبی جامع برای حکمرانی اسلامی، نقشی کلیدی در تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی و پیشبرد تمدن نوین اسلامی ایفا می‌کند. این نظام با تأکید بر اصولی مانند عدالت، استقلال، آزادی و معنویت، به‌عنوان الگویی پویا و منعطف طراحی شده است که قابلیت تطبیق با شرایط متغیر و مقابله با چالش‌های داخلی و خارجی را دارد. در این مقاله، شاخص‌های ساختاری، رفتاری و زمینه‌ای نظام انقلابی بررسی شده است. شاخص‌های ساختاری شامل مبانی اسلامی و ولایت فقیه به‌عنوان زیربنای اصلی نظام هستند که نقش مهمی در حفظ هویت و مشروعیت نظام دارند. شاخص‌های رفتاری بر نقش کارگزاران صالح و تصمیم‌گیری‌های انقلابی برای تحقق عدالت و مبارزه با فساد تأکید دارند، درحالی‌که شاخص‌های زمینه‌ای شامل بصیرت، مشارکت عمومی و اتحاد ملی به‌عنوان عناصر کلیدی برای تقویت انسجام اجتماعی و همبستگی ملی عمل می‌کنند. همچنین در این پژوهش، ارتباط ارگانیک میان این شاخص‌ها و اصول بررسی شده و نشان داده شده است که چگونه این مفصل‌بندی دقیق، به پویایی و کارآمدی نظام کمک می‌کند. تأثیر نظام انقلابی بر فرآیند تمدن‌سازی اسلامی نیز مورد توجه قرار گرفته است. این فرآیند از دولت‌سازی آغاز شده و از طریق جامعه‌سازی به مرحله تمدن‌سازی می‌رسد، به‌گونه‌ای که نظام انقلابی بتواند به‌عنوان مدلی الهام‌بخش برای سایر جوامع اسلامی عمل کند. در پایان، پیشنهاداتی برای گسترش و عملیاتی‌سازی اصول نظام انقلابی و راهکارهایی برای پژوهش‌های آتی ارائه شده است که می‌تواند به تقویت و پویایی بیشتر این نظام کمک کند.