ارزیابی سیاست‌های شهری اصفهان در حوزه توسعه شهری بر ارتقاء اعتماد عمومی - مظاهری مجید; بصیری محمد علی; آذین احمد (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
سیاست‌های شهری اصفهان، به ویژه در دهه‌های اخیر، به دنبال ایجاد فضایی پایدار و پاسخگو برای ساکنان بوده است. این سیاست‌ها شامل بهسازی زیرساخت‌ها، توسعه فضاهای عمومی، و افزایش دسترسی به خدمات اجتماعی می‌شود. از اهمیت این اقدامات می‌توان به تأثیر آن‌ها بر افزایش حس تعلق و مشارکت اجتماعی اشاره کرد. حاضر از لحاظ هدف کاربردی است. از نوع معادلات ساختاری روابط بین متغیرها در راستای ارائه مدل مناسب نیز بررسی شد. در این پژوهش، از رویکرد کمی و به طور خاص، مدل معادلات ساختاری SEM استفاده می‌شود. بررسی روابط پیچیده بین متغیرهای سیاست‌های شهری و ابعاد اعتماد عمومی به طور همزمان مورد بررسی قرار گرفت. مدل مفهومی پژوهش بر اساس ادبیات و نظریه‌های مرتبط با توسعه شهری و اعتماد عمومی طراحی می‌شود. این مدل شامل متغیرهای مستقل سیاست‌های توسعه شهری، متغیرهای وابسته اعتماد عمومی، است. با مراجعه به منابع معتبر کتابخانه‌ای و الکترونیکی، داده‌های لازم گردآوری شده است. همچنین در مرحله کمی، مجموعاً 207 پرسشنامه توزیع گردید که از این تعداد 4 پرسشنامه عودت داده شد که به دلایل مختلفی مثل انتخاب یک گزینه برای تمام سئوال‌ها یا نیمه کاره بودن و.. کنار گذاشته شد. نهایتاً تحلیل داده‌ها با 203 پرسشنامه انجام گردید و در ادامه، ابزارهای اندازه‌گیری مناسب برای اندازه‌گیری متغیرها انتخاب یا طراحی شد. این ابزارها شامل پرسشنامه‌ها، و نظر سنجی خبرگی است. پرسشنامه‌ها ابعاد مختلف اعتماد عمومی و سیاست‌های توسعه شهری طراحی را در بر گرفته است و روایی و پایایی آن‌ها مورد بررسی قرار گرفته است.تحلیل داده‌ها توسط نرم افزار SMART PLS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.