بررسی سیاست رقابت غیر منصفانه تجاری در قوانین ایران - عبداله پور گلاله; رحیمى فتح الله (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
جهان دریافته است که راه دستیابی به رفاه عمومی و رشد اقتصادی ورود به بازار آزاد است و رقابت رکن رکین بازار آزاد و موجب افزایش رفاه عمومی، رشد اقتصادی و ارتقای تکنولوژی است رقابت بین بنگاه‌های اقتصادی سبب می‌‌گردد بنگاه‌های رقیب از منابع موجود استفاده مطلوب‌تری داشته، هزینه‌های تولید را کاهش داده و محصولی باکیفیت تر، نوتر و ارزان‌تر تولید نماید تا بدین وسیله سهم بیشتری از بازار داشته و در نتیجه سود بیشتری را کسب نماید لذا وجود رقابت بین بنگاه‌های اقتصادی که محصولی مشابه تولید می‌کنند در نهایت به سود مصرف‌کنندگان است چراکه انگیزه بنگاه‌های رقیب برای کسب سود بالاتر نهایت موجب می‌شود مصرف‌کنندگان محصولی با کیفیت‌تر را با قیمت مناسب‌تری تهیه کنند.«رقابت غیرمنصفانه» یکی از مفاهیم نوینی است که در سده اخیر به علت گسترش رو به رشد فعالیت‌های تجاری و اهمیت روزافزون این فعالیت‌ها در زندگی بشری پدید آمده و در ادبیات حقوقی رواج یافته است. تنوع و حجم رفتارهایی که در محیط بازار از سوی فعالان در آن بروز یافته امروزه به حدی است که برخی از کشورها برای جلوگیری از آثار سوء این رویه‌های تجاری در بازار که متقلبانه، ناعادلانه و یا برخلاف تجارت شرافتمندانه ارزیابی می‌شوند مقررات ویژه‌ای را وضع کرده‌اند. در این پژوهش بررسی سیاست رقابت غیر منصفانه تجاری در قوانین ایران مورد مطالعه قرار گرفته است.