بررسی اهمیت تاریخ شفاهی در انتقال فرهنگ عامیانه (فولکلور) و فرهنگ سیاسی و تاثیر آن بر فرهنگ محلی جوامع در ایران - گلستانی, علیرضا (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
پژوهش حاضر با هدف بررسی اهمیت تاریخ شفاهی در انتقال فرهنگ عامیانه (فولکلور) و تاثیر آن بر فرهنگ محلی جوامع انجام شد. روششناسی پژوهش توصیفی-تبینی و روش انجام کیفی با استفاده از روش فرامطالعه است. بنابراین رویکرد حاکم بر پژوهش روش تحلیل ثانویه است. جامعه هدف کلیه مطالعات انجام شده در رابطه با تاریخ شفاهی، فرهنگ عامیانه (فولکلور) و فرهنگ محلی در بازه زمانی (1380-1403) و (1960-2023) بود. حجم نمونه جامعه هدف با استفاده از فرایند غربالگری عنوان، چکیده و متن 19 منبع تعیین شد. نتایج تجزیه و تحلیل منابع بیانگر آن است که تاریخ شفاهی از طریق عوامل ایجاد هویت فرهنگی، حفظ خرده فرهنگ‌های محلی، حفظ تاریخ محلی، حفظ هویت اجتماعی و احیای فرهنگ زیستی محلی در حفظ و ارتقاء فرهنگ محلی در جوامع تاثیر گذار است.