سنتز پژوهی شاخصها و مولفههای، حقوق شهروندی و ارائه الگویی جامع برای تحقق آن - روغنیان, زهره; طوافی, هیدا (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
هدف از پژوهش حاضر سنتز پژوهی شاخصها و مولفههای حقوق شهروندی و ارائه فراترکیبی از الگوهای نظری و پژوهشهای انجام شده در حوزه شهروندی میباشد. رویکرد مورد استفاده در این مقاله، کیفی و از نوع سنتز پژوهی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مقالات خارجی، داخلی، پایان نامهها و تحقیقات صورت گرفته در این حوزه می‌باشد. بیش از 40 کتاب، مقاله و پژوهش در طی 16 سال اخیر در خصوص شهروندی نگاشته شده که از این تعداد حجم نمونه مورد بررسی که شامل کلیه منابع قابل دسترس در سایتها و مجلات معتبر داخلی و خارجی به صورت هدف مند، از منابعی بودند که به دلیل به روز بودن و ارتباط با موضوع برای بررسی و تحلیل مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج این تحلیل و سپس ترکیب آن‌ها، چارچوب مفهومی را در غالب الگوی جامع برای تحقق شهروندی شکل دادکه حول 3 محور اصلی شامل: قانونمند کردن شهروندی در قانون اساسی، نهادینه سازی و برسمیت شناختن قانون، آگاهی و شناخت تعیین گردید. در مرحله دوم از فراترکیب مبانی نظری سه مقوله، حق برخورداری حق حمایت و ضمانت اجرای قانون، و یک محور اصلی تقویت و بسط حوزه عمومی بدست آمد. این محورها میتوانند معیار و الگویی برای محققین علاقمند در حوزه شهروندی باشد.