تاثیر اندیشه سنت‌گرایان بر هنر معاصر از منظر آراء فریتیوف شوان (نمونه مطالعاتی: نقاشی‌ها و اشعار سهراب سپهری) - مشعوفی, مژگان; اردلانی, حسین; شریف زاده, محمدرضا (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
فریتیوف شوآن (1907-1998 م) اندیشمند سوئیسی آلمانی تبار و از مهم‌ترین چهره‌های جریان سنت‌گرایی می‌باشد. وجهه هنری شوآن سرچشمه گرفته از آگاهی و رمزپردازی امرمطلق می‌باشد. این مقاله تلاش دارد تا از طریق مفهوم هنر سنت‌گرا از آراء شوان در حوزه هنر، آثار سهراب شپهری نقاش و شاعر ایرانی را بررسی کند و تلاش دارد تا به این پرسش پاسخ دهد که مفهوم و منظور شوان از هنر چگونه و با چه ویژگی‌هایی در اشعار و نقاشی‌های سهراب سپهری نمایان می‌شود؟ این مقاله از نوع مطالعات بنیادین و نظری می‌باشد و به لحاظ روش تجزیه و تحلیل داده‌ها، توصیفی و تحلیلی است؛ درواقع این مقاله تلاش دارد تا نظرات شوآن درباره هنر سنت‌گرا در حوزه هنر را توصیف کرده، سپس آثار سپهری (شعر و نقاشی) را با تمرکز بر شش مفهوم بیان امور معقول، رمزپردازانه بودن، عدم نوآوری، کاربردی و مفید بودن، مطابقت فرم، مواد اولیه و رمزپردازی با قواعد هنر سنتی، تعیین شروط لازم و کافی تحلیل نماید.در این راستا نمونه‌های انتخابی از اشعار و نقاشی‌های سپهری بصورت تصادفی انتخاب شده است.