بررسی بخش‌واره‌های تقویم محلی قوم لک (مطالعه موردی استان لرستان) - یوسف وند, رضا (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
هدف این مقاله، بررسی ساختار گاه‌شماری لکی و مبانی آن می‌باشد. سؤال اصلی تحقیق بر این امر استوار است که مبانی شکل‌گیری گاه‌شماری لکی منبعث از کدام‌یک از وجوه زندگی آنان می‌باشد؟ یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد که این ساختار گاه‌شماری و مبانی شکل‌گیری آن، بر شیوه معیشت این قوم استوار است. این مقاله با روش توصیفی و گردآوری داده‌های میدانی، اسنادی و کتاب‌خانه‌ای نگارش یافته است. محدوده جغرافیایی پژوهش حاضر، سه شهرستان لک‌نشین استان لرستان، نورآباد، کوهدشت و الشتر (لکستان) می‌باشد. یکی از مباحثی که مورد توجه فرهنگ‌پژوهان و ایران‌شناسان قرار گرفته است، بحث گاه‌شماری و بررسی تقویم و تاریخ محلی اقوام مناطق مختلف ایران است؛ لذا این موضوع هنوز در بین قوم لک به‌صورت پژوهشی مستقل مورد بررسی واقع نشده است. لک‌ها گروهی مستقل از اقوام ایرانی‌زبان هستند که از منظر عناصر فرهنگی کهن، دارای پیشینه غنی می‌باشند. گاه‌شماری لکی مبتنی بر نحوه سنجش زمان و محاسبه روزها، هفته‌ها، ماه‌ها و یا اصطلاحات خاص زمان‌شناسی می‌باشد که منبعث از اوضاع زندگی بومی منطقه‌ای خاص در مناطق لک‌نشین بوده و به‌صورت سینه‌به‌سینه محفوظ مانده است.