بررسی نقش ابزارهای مالی نوین اتحادیه اروپا در توسعه پایدار اقتصاد ایران: مطالعه موردی ضمانت‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری - صرفی, حمید (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
ایران به دلیل دسترسی محدود به بازارهای سرمایه بین‌المللی و ناکافی بودن مکانیسم‌های سنتی کمک، به منابع مالی جدید برای عبور از بحران‌های اقتصادی و ایجاد توسعه پایدار نیاز دارد. این مقاله به بررسی نقش ضمانت‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری اتحادیه اروپا در تقویت توسعه پایدار و تاب‌آوری اقتصادی ایران می‌پردازد. محدودیت‌های کمک‌های سنتی، مانند تأمین مالی غیرقابل انعطاف و محدودیت‌های خاص بخش‌ها، مورد بحث قرار می‌گیرند که نیاز به مکانیسم‌های مالی نوآورانه را برجسته می‌کند. این مطالعه با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی و کتابخانه‌ای، تاثیر ابزارهای مالی اتحادیه اروپا از جمله بانک سرمایه‌گذاری اروپا و صندوق سرمایه‌گذاری اروپا را بر تحریک سرمایه‌گذاری، حمایت از پروژه‌های استراتژیک و افزایش دسترسی به منابع مالی برای شرکت‌های کوچک و متوسط در ایران بررسی می‌کند. چالش‌هایی مانند تنش‌های سیاسی، تحریم‌ها و موانع بوروکراتیک نیز مورد تاکید قرار می‌گیرند. یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد ضمانت‌های اتحادیه اروپا و صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌توانند راه‌حل‌های تامین مالی انعطاف‌پذیرتر و نوآورانه‌تری ارائه دهند که سرمایه‌های بزرگ‌تری، از جمله سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی، را جذب کنند. این ابزارها قادرند بخش‌های استراتژیک حیاتی برای توسعه پایدار را هدف قرار دهند، و با حمایت بلندمدت، انتقال دانش را ارتقا دهند، تاب‌آوری اقتصادی را تقویت کنند و رشد تحول‌آفرین را در ایران تسریع کنند.