عنوان اثرگذاری تحولات اجتماعی - اقتصادی دوره معاصر بر کیفیت فناوری معماری در تهران - نیکومنش, جعفر; پورزرگر, محمدرضا; خوشبخت بهرمانی, شوکا (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
فضاهای مختلف شکل دهنده در معماری نمایانگر کلیت نظام اجتماعی فرهنگی و اقتصادی حاکم در جامعه است. در دوره مدرن با پیشرفت روزافزون فناوری که بخش جدایی ناپذیر معماری است شدت تحولات در معماری ایران و خصوصا در تهران نیز افزایش یافت به نحوی که امروزه در نما فضای کالبدی و سایر جنبه‌های معماری و به شکلی خاص تر در مجتمع‌های مسکونی چالش‌های قابل ملاحظه‌ای ایجاد شده است. ورود فناوری به معماری از چهار جنبه مختلف مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. این چهار جنبه شامل حضور سازه در نمای ساختمان نوع مصالح مورد استفاده در نمای ساختمان نوع سیستم ساختمانی مورد استفاده و میزان اهمیت فرم در معماری شهر تهران بین سه دهه اخیر بررسی شده است. از طرف دیگر چگونگی چهار حوزه فرهنگ محیط زیست اشتغال و اقتصاد بر کیفیت تکنولوژی از طریق تهیه پرسشنامه و تجزیه و تحلیل آن در نرم افزار SPSS و به کمک روش رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. دامنه پژوهش حاضر از لحاظ زمانی مربوط به بازه پس از انقلاب (1365 الى 1395 شمسی) می‌باشد و از لحاظ مکانی محدود به کلانشهر تهران است.