آموزش حقوق شهروندی به کودکان و تأثیرآن بر توسعه سیاسی - حسینی, سیدعلی; اکبرزاده , فریدون; عامری گلستانی, حامد (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
یکی از موضوعات مهم حوزه جامعه مدنی حقوق شهروندی است که آموزش آن به کودکان از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف این پژوهش بررسی نقش آموزش حقوق شهروندی به کودکان در تربیت شهروند و تأثیر آن در توسعه سیاسی است. روش این پژوهش تحلیل محتوایی-کتابخآن‌های و از نظر هدف کاربردی است. آموزش حقوق شهروندی و تربیت شهروند خوب یکی از سیاستهایی است که امروزه دولت‌ها از طریق نظام آموزشی پیگیری می‌کنند. حقوق شهروندی عبارت است از عقاید و اطلاعات اساسی که یادگیرندگان به منظور این‌که شهروند مسؤل و مؤثر یک دموکراسی باشد باید بدانند و به کار گیرند. بنابرین دانش‌آموزان با مطالعه مفاهیم حقوق شهروندی می‌توانند در پیگیری حقوق فردی و اجتماعی خود توانمند شوند و با درک درستی از حقوق و تکالیف شهروندی، سطح مطالبات خود را در جامعه تنظیم نموده و رفتار و عملکرد دولت را در تأمین و تضمین انواع حقوق شهروندی مورد ارزیابی و نظارت قرار دهد تا موجبات تحقق جامعه حق مدار، قانونمند (جامعه مدنی) و توسعه سیاسی را فراهم نماید.