گونه شناسی تمایلات سیاسی و عوامل اجتماعی موثر بر آن (مورد مطالعه شهروندان شهر پاکدشت) - کنشلو, علی; پیراهری, نیر; ظهیری, هوشنگ (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
تمایلات سیاسی را در تعریف می توان آمادگی درونی افراد در انجام عملی خاص در برابر پدیده سیاسی تعریف کرد. متناسب با این تعریف باید گفته شود که تمایلات سیاسی یک مفهوم تک بعدی نبوده است . و مجموعه وسیعی از متغیرها را شامل می شود. این مطالعه در پی پرداختن به چنین امری با توجه به در نظر گرفتن روش تحقیق توصیفی تحلیلی و استراتژی پیمایشی به جمع آوری داده هایی از شهروندان شهر پاکدشت پرداخته است. نمونه مورد مطالعه 400 نفر شهروندان شهر پاکدشت می باشد. نتایج این مطالعه به شناسایی 5 گونه از تمایلات سیاسی شهروندان شهر پاکدشت انجامید. که شامل رادیکال ها، لیبرالها، میانه رو ها،محافظه کارها، واپسگراها می شود. در این میان وجود ارتباط پایدار مابین اقتدار گرایی شخصی، فرهنگ سیاسی ، جامعه پذیری سیاسی، گروههای مرجع و پایگاه اجتماعی اقتصادی و ویژگی های فردی می باشد. لذا بین عوامل اجتماعی موثر بر تمایلات سیاسی شهروندان پاکدشت که در مولفه هایی مانند جامعه پذیری سیاسی، فرهنگ سیاسی، اقتدارگرایی شخصیتی، ویژگی های فردی، دینداری، گرایش به گروههای مرجع خلاصه می گردد ارتباط معناداری وجود دارد و مورد تایید می باشد