رسانه‌ها و نحوه مواجهه با بحران‌های سیاسی ـ اجتماعی - ستار سعید, محمد; مجیدی قهرودی, نسیم; شاه منصوری, بیتا (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
هدف پژوهش حاضر بررسی رسانههای ایران و اقلیم کردستان و نحوه مواجهه آن‌ها با بحران‌های سیاسیـ اجتماعی بود. این پژوهش به لحاظ روش، توصیفی ـ تحلیلی میباشد. جهت دستیابی به نتیجهای مستند، نحوه مواجه رسانه های ایران با دو بحران کرونا و سیل 98 و رسانه های کردستان با سه بحران اقتصادی (بودجه)، کرونا و داعش مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها نشان داد که خبرگزاریهای ایرنا، صداوسیما و فارس به دلایل گوناگونی از جمله تفاوت نگرش‌های سیاسی، رفتار نسبتاً سلیقهای در برابر بحران کرونا داشتهاند. همچنین در بحران سیل 98، رسانه ملی عملکرد مناسبی نداشته که بارزترین آن، نقش کمرنـگ مـردم بویــژه مـردم آسیبدیده در خبرها بوده است. همچنین، رسانه های کردستان در مواجهه با بحران داعش با عدم توجه به مسئولیت آداب رسانه و عدم پوشش رسانهای خاص برای جنگ، متأثر شدن از تأثیرات جنگ و تبلیغات خشونت، درک نادرست اصطلاحات، ایجاد عدم تعادل و انتشار مطالب مغرضانه و جعلی در مدیریت بحران به درستی عمل نکردهاند. همان‌گونه که در مدیریت بحران کرونا ترس و وحشت را بر جامعه کردستان مسلط کردند در بحران اقتصادی و بودجه نیز، رسانه ها نتوانستند‌ بدون جبهه گیری عمل کنند و تحت تاثیر عوامل خارجی قرار گرفتند.