عوامل انتقادی اسلکتیویست‌ها (هواداران مجازی) به بحران کرونا (كووید 19) در ایران - خورسند, مریم; رحمانزاده, سید علی; عقیلی, سید وحید; هاشم زهی, نوروز (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
دوری فیزیکی در همه‌گیری کرونا افراد را به سمت استفاده از تکنولوژی‌های نوین ارتباطی بالاخص شبکه‌های اجتماعی برد و اسلکتیویست‌ها به عنوان کاربران شبکه‌های اجتماعی دغدغه‌های خود را بیان کردند. هدف از انجام این پژوهش به دست آوردن مضامین اصلی و فرعی و سازمان دهنده عوامل مورد انتقاد اسلکتیویست‌ها در مورد بحران کرونا (كووید 19) در ایران می‌باشد. رویكرد پژوهش حاضر از نوع كیفى بوده و جمع‌آورى اطلاعات از طریق مصاحبه اکتشافی تا رسیدن به اشباع با 10 نفر از خبرگان ارتباطات و سلامت صورت گرفت. براى تحلیل داده‌ها از روش تحلیل مضمون استفاده شد. شش مضمون سازمان دهنده « عملکرد دولت، عدم ارائه آمار و اطلاعات از شبکه‌ها و نهادهای رسمی، ارائه مطالب غیر علمی، شایعات، عدم وجود نظارت بر فعالیت افراد در فضای مجازی،ضعف گروه‌های متخصص و مسئول در ارائه اطلاعات » از مواردی است که اسلکتیویست‌ها بدان انتقاد داشتند. اسلکتیویست‌ها به طور خاص به ناکامی‌های دولت در کنترل شیوع کرونا انتقاد کرده‌اند. آن‌ها به این نکته اشاره می‌کنند که برخی کشورها توانسته‌اند به طور مؤثرتری در برابر کرونا عمل کنند. این انتقادات بر این باور استوار است که چالش‌های ساختاری در سیستم‌های بهداشتی و اجتماعی و ضعف نهادهای مسئول در ارائه اطلاعات دقیق سبب شد بحران کرونا به خوبی کنترل نشود.