ارزیابی عملکرد برند با استفاده از سیستم عصبی- فازی تطبیقی (مطالعه موردی: بیمه ایران) - نائلی بدر مهدی; علوی متین یعقوب; پاسبان محمد; فخیمی آذر سیروس (تکنولوژی در کارآفرینی و مدیریت استراتژیک)
عملکرد تجاری به عملکرد برند وابسته است. بخش زیادی از موفقیت کسب و کار، ناشی از عملکرد برند است؛ لذا آگاهی از عملکرد برند بر اساس ارزیابی عملکرد ضروری است. بر همین اساس هدف این پژوهش ارزیابی عملکرد برند شرکت بیمه ایران با استفاده از سیستم عصبی- فازی تطبیقی بوده است. این پژوهش بر اساس هدف، کاربردی- توسعهای و بر اساس روش انجام پژوهش توصیفی- تحلیلی بوده است. جامعه آماری پژوهش بر اساس متغیرهای پژوهش شامل دو دسته مدیران و مشتریان بیمه ایران بوده است. به منظور گردآوری دادهها از دو پرسشنامه استفاده شده است. پرسشنامه اول به منظور سنجش عوامل موثر بر عملکرد برند(ورودیهای سیستم) و پرسشنامه دوم به منظور سنجش عملکرد برند(خروجی) بوده است.. به منظور تحلیل دادهها در این تحقیق از تحلیل عاملی تأییدی و سیستم عصبی- فازی تطبیقی(ANFIS) در جهت ارزیابی عملکرد برند استفاده شده است. نتایج نشان میدهد که عملکرد برند شرکت بیمه ایران برابر 46/3 بدست آمده است. با توجه به اینکه مقادیر ووردی و خروجی سیستم بر اساس طیف پنجتایی لیکرت ایجاد شده بود، بر همین اساس عنوان گردید که عملکرد برند شرکت بیمه ایران بالاتر از حد متوسط بوده است. سیستم طراحی شده در این مقاله میتواند به عنوان یک سیستم پشتیبان تصمیم تلقی شده که از طریق آن بتوان عملکرد برند را در هر لحظه مورد ارزیابی قرار داد. این سیستم به مدیران این امکان را میدهد که در هر زمان عملکرد برند خود را مورد ارزیابی قرار داده و از طریق آگاهی از عملکرد برند، نسبت به ایجاد و توسعه برنامههای افزایش عملکرد برند اقدام نمایند