تحلیل پیش زمینهها و نتایج مسئولیت اجتماعی شرکتی در کسب و کارهای پلتفرمی با استفاده از روش فراتحلیل - توانا رضا; دهدشتی شاهرخ زهره; ناصحی فر وحید; بخشی زاده برج کبری (تکنولوژی در کارآفرینی و مدیریت استراتژیک)
مقدمه: مسئولیت‌پذیری اجتماعی شرکتی (CSR) به عنوان یک مفهوم کلیدی در مدیریت، به بررسی چگونگی تعامل شرکت‌ها با ذینفعان و تأثیرات اجتماعی و زیست‌محیطی فعالیت‌های آن‌ها می‌پردازد. در کسب و کارهای پلتفرمی، این مفهوم اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند، زیرا این نوع کسب و کارها به‌طور مستقیم با تعداد زیادی از کاربران، تولیدکنندگان و دیگر ذینفعان در ارتباط هستند. هدف این مقاله بررسی پیشزمینهها و آثار مسئولیت پذیری اجتماعی شرکتی در کس و کارهای پلتفرمی است.روش مورد استفاده در این پژوهش فراتحلیل است. ابزار مورد استفاده نرم افزار مورد استفاده شامل CMA2 بوده است. منابع اطلاعاتی مورد بررسی شامل وبسایتها و درگاههای علمی شاملGoogle Scholar ، Sciencedirect، Elsevier بوده است.به منظور بررسی پیشزمینههای مسئولیتپذیری اجتماعی شرکتی در مجموع پس از بررسی 150 مقاله تعداد 30 مقاله وارد تجزیه و تحلیل نهایی شدند. آگاهی و یادگیری و فرهنگ سازمانی بالاترین همبستگی‌ها را با مسئولیت اجتماعی شرکتی دارند. در بخش بررسی پیامدهای مسئولیتپذیری اجتماعی شرکتی در مجموع پس از بررسی 168 مقاله تعداد 39 مقاله وارد تجزیه و تحلیل نهایی شدند. در مجموع مسئولیت‌پذیری اجتماعی شرکتی بیشترین تاثیر را با افزایش وفاداری مشتری دارد و به بهبود تصویر برند و رضایت کارکنان نیز کمک می‌کند. مسئولیت پذیری اجتماعی شرکت‌ها می‌تواند اعتماد و روابط مثبت با ذینفعان را تقویت کند. همچنین، هزینه‌های اضافی و ریسک‌های شهرتی نیز تحت تأثیر این اقدامات قرار دارند، اما ارتباط کمتری دارند.