سنجش موفقیت نوآوری بر پیش بینی سرمایه گذاری تحقیق و توسعه با استفاده از اهرم مالی - مقدم نیا الهام (تکنولوژی در کارآفرینی و مدیریت استراتژیک)
هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر موفقیت نوآوری تحقیق و توسعه بر رابطه بین سرمایه گذاری تحقیق و توسعه و اهرم مالی می‌باشد. این پژوهش از نظر ماهیت و روش توصیفی و از نظر هدف یک پژوهش کاربردی بوده و از آنجایی که در پژوهش حاضر وضعیت موجود متغیرها با استفاده از جمع آوری اطلاعات از طریق اطلاعات گذشته مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در ردیف مطالعات توصیفی و از نوع پس رویدادی گنجانده می‌شود. در مسیر انجام این پژوهش دو فرضیه تدوین و ۱۱۵ شرکت از طریق نمونه گیری به روش حذف سیستماتیک برای دوره زمانی ۶ ساله بین 1396 تا 1401 انتخاب شده و داده‌های مربوط به متغیرهای پژوهش بعد از گردآوری در نرم افزار اکسل با استفاده از نرم افزار آماری ایویوز نسخه ۱۰ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج همبستگی نشان می‌دهد که اهرم مالی با سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه رابطه منفی و با نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری رابطه مثبت دارد، موفقیت در تحقیق و توسعه با سرمایه‌گذاری در آن رابطه مثبت داشته و واریانس سود و اندازه شرکت با عملکرد شرکت همبستگی مثبت نشان می‌دهند. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد، اهرم مالی به تنهایی اثر منفی معناداری بر سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه دارد. موفقیت در تحقیق و توسعه به تنهایی اثر منفی ولی غیرمعناداری بر سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه دارد. اثر تعاملی اهرم مالی و موفقیت در تحقیق و توسعه مثبت و معنادار است. یعنی وقتی شرکت‌ها موفقیت در تحقیق و توسعه داشته باشند، اثر منفی اهرم مالی بر سرمایه‌گذاری کاهش می‌یابد. سایر متغیرهای کنترلی از جمله اندازه شرکت، ریسک شرکت، عملکرد شرکت و... اثر معناداری بر سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه ندارند. در مجموع مدل رگرسیون از لحاظ آماری معنادار است. به طور کلی نتایج نشان می‌دهد که موفقیت در فعالیت‌های تحقیق و توسعه می‌تواند تا حدودی اثر منفی اهرم مالی بر سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه را خنثی کند. به طور کلی، نتایج حاکی از آن است که اهرم مالی به تنهایی اثر منفی بر سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه دارد، اما هنگامی که شرکت موفقیت در تحقیق و توسعه داشته باشد، اثر منفی اهرم مالی کاهش می‌یابد.