بررسی تأثیر نوآوری‌های باز بر ایجاد و رشد استارتاپ‌های فناوری‌محور - رحیمی الهه; حیدری عباس; قاسمی بهروز (تکنولوژی در کارآفرینی و مدیریت استراتژیک)
این مطالعه به هدف بررسی نحوه تأثیر استراتژی‌های نوآوری باز بر توسعه و رشد استارتاپ‌های فناوری‌محور انجام شده است. با استفاده از یک رویکرد تحقیق کیفی، داده‌ها از طریق مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته با ۲۰ شرکت‌کننده شامل کارآفرینان، مدیران استارتاپ‌ها و کارشناسان نوآوری جمع‌آوری شد. چهار مضمون اصلی شناسایی شدند: اهمیت نوآوری‌های باز در توسعه محصول، نقش همکاری‌های استراتژیک، اثرات نوآوری‌های باز بر جذب سرمایه، و چالش‌های مربوط به مالکیت فکری و اعتماد. این مضامین، فواید و موانعی که استارتاپ‌ها هنگام پیاده‌سازی استراتژی‌های نوآوری باز با آن‌ها روبرو هستند را نشان می‌دهند. نوآوری‌های باز نقش کلیدی در بهبود عملکرد نوآورانه و رشد استارتاپ‌های فناوری‌محور دارند. پیاده‌سازی موفقیت‌آمیز استراتژی‌های نوآوری باز نیازمند یک فرهنگ سازمانی قوی، توانایی‌های مدیریت دانش مؤثر و روابط مبتنی بر اعتماد است.