سنجش وضعیت شاخصهای مستندسازی حسابرسی با بهکارگیری تکنولوژیهای مبتنی بر اینترنت - پیوندی, پانیذ; یلفانی, امیر; فاضلی, نقی (تکنولوژی در کارآفرینی و مدیریت استراتژیک)
در حال حاضر کمبود یک مدل جامع در رابطه با کاربرد تکنولوژیهای مبتنی بر اینترنت در شکلگیری کار حسابرسان به وضوح احساس می‌شود. در واقع مساله اصلی این تحقیق، لزوم وجود یک نگاه همه‌جانبه به کاربردهای بالقوه فناوری‌های مبتنی بر اینترنت بر شکل‌گیری کار حسابرسان است؛ چرا که در اغلب تحقیقات پیشین تنها به اثبات این قضیه پرداخته شده است که فناوری‌های دیجیتال تاثیر مثبتی بر عملکرد حسابرسی دارند و مسائلی همچون عوامل زمینه‌ای، عوامل مداخله‌گر و استراتژی‌های لازم برای پیادهسازی فناوری‌های دیجیتال در حوزه حسابرسی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هدف از پژوهش حاضر سنجش وضعیت شاخصهای مستندسازی حسابرسی با بهکارگیری تکنولوژیهای مبتنی بر اینترنت میباشد. پژوهش حاضر به لحاظ روش، توصیفی – تحلیلی و به لحاظ هدف کاربردی میباشد. برای تحلیل دادهها از تکنیکهای دیمتل فازی و ANP فازی استفاده شده است. نتایج حاصل از دیمتل فازی نشان داده است که میزان تأثیرگذاری شاخص "عوامل سازمانی" بر مستندسازی حسابرسی با بهکارگیری تکنولوژیهای مبتنی بر اینترنت نسبت به سایر شاخصها بیشتر میباشد و شاخص "عوامل مدیریتی" در اولویت بعدی قرار دارد. همچنین میزان تأثیرپذیری شاخص "عوامل نظارتی و فناوری" نیز از سایر شاخصها بیشتر میباشد. همچنین نتایج حاصل از ANP فازی نشان داده است که شاخص عوامل سازمانی در اولویت اول و شاخص روابط بلندمدت در اولویت دوم و بقیه شاخصها در اولویت سوم قرار گرفتهاند.