طراحی الگوی پایدار اکوسیستم فرصت‌های کارآفرینانه صنعت اسب کورسی ترکمن صحرا - قزلسفلو, حمیدرضا; مهرآور, رسول; بای, ناصر (تکنولوژی در کارآفرینی و مدیریت استراتژیک)
رویدادهای ورزشی که ریشه در ارزشهای فرهنگی جوامع دارد به فرصت توانمندی در ایجاد کسب وکارهای نوظهور و دستیابی به مزیت رقابتی مبدل گشته است. از این‌رو هدف از این تحقیق شناسایی فرصتهای کارآفرینانه صنعت اسب ترکمن در منطه ترکمن صحرا بود. تحقیق حاضر از نوع تحقیقات آمیخته اکتشافی بود. در مرحله کیفی پژوهش تعداد 15 نفر از خبرگان به روش نمونهگیری گلوله برفی در مصاحبات نیمه ساختاریافته مشارکت داشتند. جامعه آماری پژوهش شامل گردشگران، مدیران صفی و ستادی کورس مسابقات، داوران رویداد اسب، تاجران فعال در صنعت اسب، عاملان فروش ابزار و تجهیزات اسب، مربیان و آموزش دهندگان چابکسوران، چابکسوران، مالکان باشگاههای اسب و پرورش دهندگان اسب، کارشناسان جهادکشاورزی فعال در زمینه تغذیه و اصلاح نژاد و شجره، منابع انسانی استبلهای مجموعههای سوارکاری، ساکنان بومی فعال در مسابقات کورس، آژانسهای گردشگری و دامپزشکان فعال در جریان مسابقات و سلامت اسب بودند که تعداد 150 نفر به روش نمونهگیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه مستخرج از مرحله کیفی پژوهش شامل متغیرهای فرصتهای کارآفرینانه برگزاری رویداد، فرصتهای کارآفرینانه پرورش اسب، فرصتهای کارآفرینانه گردشگری اسب، فرصتهای کارآفرینانه صادرات، فرصتهای کارآفرینانه نگهداری و فرصتهای کارآفرینانه کشاورزی و خدمات بود که پس از ارزیابی پایایی فاز کیفی با استفاده از روش کدگذاری مجدد (73/0≤α) و پایایی فاز کمی با استفاده از روش آلفای کرونباخ (71/0≤α) استفاده گردید. به منظور تجزیه و تحلیل دادهها، از تکنیک حداقل مربعات جزئی با استفاده از نرم افزار (Smart PLS-3) و نرم افزار اسپیاساس استفاده گردید. نتایج تحلیل دادهها نشان داد که فرصتهای کارآفرینانه گردشگری اسب و فرصتهای کارآفرینانه برگزاری مسابقات از بالاترین ضریب مسیر برخوردار می‌باشند. از این‌رو به نهادهای متولی پیشنهاد می‌شود از طری توسعه زیرساخت‌های رفاهی گردشگران و همچنین توسعه سایر رشته‌های ورزشی در صنعت اسب هره وری اقتصادی مناسب از این صنعت را فراهم نمایند.