بررسی پیشایندها و پسایندهای تجاری‌سازی نوآوری‌ها در صنعت مواد منفجره تجاری: یک رویکرد آمیخته - سعادت زاده , رضا; دهقانی پوده , حسین; حاجی زاده, پیمان (تکنولوژی در کارآفرینی و مدیریت استراتژیک)
ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﻫﻤﻴﺖ ﻣﻮﺿﻮع تجاری‌سازی و از طرفی ﺑﺎ وﺟﻮد ﻣﻮاﻧﻊ در تجاری‌سازی ﻣﺤﺼﻮﻻت و ایده‌های خلق‌شده از قبیل ﻣﻮاﻧﻊ ﻣﺎﻟﻲ، دوﻟﺘﻲ و غیره در حوزه مواد شیمیایی به ویژه مواد منفجره تجاری ﺗﻮﺟﻪ و تأکید ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺑﺮ فرایند تجاری‌سازی در ﺻﻨﺎﻳﻊ ﻛﺸﻮرﻣﺎن اﻣﺮی ﻣﻠﺰم می‌باشد. هدف اصلی تحقیق حاضر، ارائه مدل تجاری‌سازی نوآوری‌ها در صنعت مواد منفجره تجاری با لحاظ پیشایندها و پیامدها می‌باشد. پژوهش از نوع کاربردی و به صورت آمیخته انجام شده است. در بخش کیفی از تئوری داده بنیاد و در بخش کمّی از تکنیک معادلات ساختاری استفاده شده است. داده‌ها از طریق مصاحبه نیمه‌ساختار یافته و پرسشنامه محقق‌یافته جمع‌آوری شده است. نمونه‌گیری نظری تا رسیدن به اشباع مقولهها ادامه یافت. با 10 نفر از بهره‌برداران مصاحبه صورت گرفت. نتایج حاصل نشان داد شرایط علّی و موثر بر تجاری‌سازی نوآوری با هفت سازه‌ی دسترسی به بازارهای بین المللی، رقابت پذیری، توسعه افقی و عمودی محصولات، ایجاد ارزش افزوده اقتصادی، استفاده ظرفیت‌های بالقوه، پیشران ‌فناوری‌های مواد منفجره و پاسخ به نیاز گسترده مصرف مواد منجره تجاری، تاثیر مثبت و معنی‌داری دارد. شرایط دخیل و شرایط زمینه‌ای همگی بر تدوین استراتژیی‌های اثر معنی‌داری دارد که منجر به پیامدهایی برای صنعت مواد منفجره تجاری خواهد شد.