شناسایی معیارهای غیرمالی مؤثر بر عملکرد مالی در صنعت بانکداری - تابلی, مهدیه; نوروش, ایرج (تکنولوژی در کارآفرینی و مدیریت استراتژیک)
هدف این مقاله شناسایی معیارهای غیرمالی مؤثر بر عملکرد مالی در صنعت بانکداری با رویکرد کیفی بوده است. ابعاد و شاخصهای معیارهای غیرمالی از طریق مصاحبههای نیمه ساختاریافته با خبرگان علمی با انتخاب بهصورت هدفمند شناسایی، برای اعتبارسنجی مقولههای شناساییشده از تکنیک دلفی فازی استفاده شد. جامعه آماری مورد مطالعه در دو گروه: مدیران بانکی خبره در سطوح مختلف که با روش نمونهگیری هدفمند و با در نظرگرفتن قانون اشباع 12 نفر بودند و اساتید دانشگاه و مدیران داخلی سطوح مختلف سرپرستی بانکهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران که با توجه به حجم نمونه روش دلفی10 نفر انتخاب گردید. تحلیل یافتهها در بخش کیفی با نرمافزار MAXQDA انجام گرفت. بر اساس نتایج 54 شاخص در شش بعد «عوامل فردی، سازمانی، ساختاری، توسعهای، فرآیندی و محیطی» تنظیم و طبق تکنیک دلفی فازی در دور اول برای هر شش مولفه اجماع گردید. ضمنا خبرگان مولفه جدیدی به مولفههای پیشنهادی اضافه نکرده و مطابق میانگین قطعی بدست آمده کدهایی که بیشترین تأثیر را در این شش مقوله داشتهاند مشخص شدند. میتوان نتیجهگیری کرد که معیارهای مالی بهتنهایی نمیتوانند بیانگر عملکرد باشند. معیارهای غیرمالی شاخصهای بهتری برای انعکاس عملکرد مالی آتی هستند، حتی زمانی که هدف حداکثرکردن عملکرد مالی است، معیارهای مالی سنتی نمیتوانند در ارتباط با عملکرد مالی در بلندمدت چیز زیادی را عاید سازمان کنند.