بررسی الگوی مدیریت ریسک‌های مالی در شرکت‌های استارت آپ دانش بنیان - باقری, علی; فرجی , امید; عرب زاده, میثم; قدرتی, حسن (تکنولوژی در کارآفرینی و مدیریت استراتژیک)
هدف از پژوهش حاضر بررسی وضعیت موجود مدیریت ریسک‌های مالی در شرکت‌های استارت آپ دانش بنیان مؤسسات حسابرسی واقع در استان‌های تهران میباشد. روش پژوهش، توصیفی پیمایشی میباشد. جامعه آماری شامل کلیه مدیران ارشد و میانی مؤسسات حسابرسی واقع در استان‌های تهران به تعداد 112 نفر که بر اساس جدول مورگان، 87 نفر انتخاب شدند. در این پژوهش، جهت انتخاب نمونه‌های آماری، از روش نمونه‌گیری تصادفی ساده استفاده شده. برای جمعآوری دادههای تحقیق از ابزار پرسشنامه استفاده گردید که پرسشنامه مدیریت ریسک شامل عوامل علی (شناسایی فرصت، تامین مالی) شرایط زمینهای (حمایتهای مادی و معنوی دولت، سرعت گسترش کسب و کار، رقبا، مرحله ثبات سوددهی، تلاطم محیط، فناوری، بازار) مداخله‌گر (مشاوره، قطعی نبودن عوامل محیطی، خطرات ریسک‌های مالی، چالشهای تحقیق و پژوهش، تهدیدها و ضعف) بازاریابی (راهبردهای مالی، عدم توانایی در تدوین و پروسه اجرای راهبردهای مالی، ضعف در مدیریت اجرایی) پیامدها و بازخوردها (ایفای مسئولیت‌های اجتماعی، افزایش اعتماد سرمایهداران، اثربخشی سودآوری) به عنوان عوامل موثر بر شناسایی مدیریت ریسک مالی در شرکتهای دانش بنیان استان تهران بدست آمده است. جهت تایید پایایی و روایی ابزار جمعآوری دادهها از آلفای کرونباخ و از نظر خبرگان امر مدیریت استفاده گردیده است. آزمون معادلات ساختاری نشان داد که؛ بین بعد عدم توانایی در اجرای راهبردهای مالی و مدیریت ریسک‌های مالی در شرکتهای استارت آپ دانشبنیان تهران با بار عاملی 48/0، بعد ایفای مسئولیتهای اجتماعی و فیزیکی و مدیریت ریسک‌های مالی در شرکتهای استارت آپ دانشبنیان تهران با بار عاملی 51/0، بعد برخورداری از استراتژی رقابتی و مدیریت ریسک‌های مالی در شرکتهای استارت آپ دانشبنیان تهران با بار عاملی 79/0، بعد حمایتهای مالی و فنی دولت و مدیریت ریسک‌های مالی در شرکتهای استارت آپ دانشبنیان تهران با بار عاملی 63/0، بعد جذب افراد سرمایهگذار در طرحهای ریسکپذیر مالی و مدیریت ریسک‌های مالی در شرکتهای استارت آپ دانشبنیان تهران با بار عاملی 68/0، بعد ضعف در مدیریت اجرایی و مدیریت ریسک‌های مالی در شرکتهای استارت آپ دانشبنیان تهران با بار عاملی 43/0، و بعد شناسایی فرصتهای کارآفرینانه و مدیریت ریسک‌های مالی در شرکتهای استارت آپ دانشبنیان تهران با بار عاملی 37/0، نیز ارتباط مستقیم و معنیداری دارند. در این پژوهش مقدار t ابعاد مدیریت ریسک‌های مالی از 21/7 تا 57/2 تخمین زده شده است که بیشترین مقدار  t مربوط به بعد جذب افراد سرمایهگذار در طرحهای ریسکپذیر مالی (M5) و کمترین آن بعد عدم توانایی در اجرای راهبردهای مالی (M1) است.