بکارگیری روش‌های یادگیری ماشین در تحلیل ترجیحات مشتریان فروشگاه‌های زنجیره‌ای مواد غذایی - لایق آهنی, کریم; وکیل الرعایا , یونس; دانایی , ابوالفضل; فائزی رازی, فرشاد (تکنولوژی در کارآفرینی و مدیریت استراتژیک)
هدف اصلی پژوهش کشف الگوهای ارزشمند در دادههای مشتریان فروشگاههای زنجیرهای برای شناسایی ترجیحات و خروج مشتریان ارزشمند می‌باشد. با استفاده از روشهای دادهکاوی و یادگیری ماشین، مشتریان ارزشمند بر اساس متغیرهای RFM شناسایی شدند. این کار توسط روشهای خوشهبندی صورت گرفت. سپس به طبقهبندی مشتریان ارزشمند پرداخته شد که این کار توسط روشهای طبقهبندی صورت گرفت. در ادامه به شناسایی ترجیحات مشتریان با ارزش پرداخته که این کار توسط رویکرد قوانین وابستگی انجام شد. همچنین با استفاده از روشهای طبقهبندی و خوشهبندی به یافتن الگوهای مفید برای شناسایی و تحلیل رفتار مشتریان خروجی و غیرخروجی پرداخته شد. بعد از یک مجموعه عملیات آمادهسازی و پیشپردازش دادهها، اطلاعات هر مشتری به همراه تراکنشهای آنها مشخص شد. داده اولیه بر اساس تراکنش هر مشتری بود. لیکن بعد از عملیات آمادهسازی و پیشپردازش دادهها، مجموعه دادههایی بدست آمد که مربوط به هر مشتری بوده و اطلاعات آنها را ثبت کرده بود. با استفاده از روشهای دادهکاوی و یادگیری ماشین و سه رویکرد قوانین وابستگی، طبقهبندی و خوشهبندی، به آموزش و ساخت مدلها و الگوهای رفتاری مفید در مجموعه داده مشتریان فروشگاههای زنجیرهای پرداخته شد. در نهایت، مجموعهای از الگوها و قوانین برای شناسایی ترجیحات مشتری، تشخیص مشتریان ارزشمند و شناسایی مشتریان خروجی بدست آمد.