ارائه بدیل‌ها در مدل کسب و کار اپراتورهای تلفن همراه در ایران با ورود نسل‌های جدید تکنولوژی شبکه همراه - آرپناهی ایستادگی, شاهین; کیماسی, مسعود; چیتساز, احسان; رحیم اسفیانی, محمد (تکنولوژی در کارآفرینی و مدیریت استراتژیک)
هدف اصلی پژوهش حاضر ارائه بدیل‌ها در مدل کسب و کار اپراتورهای تلفن همراه در ایران با ورود نسل‌های جدید تکنولوژی شبکه همراه" است. روش پژوهش حاضر از نظر هدف «کاربردی-توسعه‌ای» بوده و از نظر شیوه‌ی گردآوری اطلاعات تحقیق «توصیفی-تحلیلی» و از نوع آمیخته اکتشافی می‌باشد. جامعه آماری شامل، مدیران و خبرگان اپراتورهای تلفن همراه و صنعت تلکام در کشور بوده و حجم نمونه تا سطح اشباع نظری ادامه یافت.  یافته‌های پژوهش نشان داد که بدیل‌های اصلی در مدل کسب و کار اپراتورهای تلفن همراه در ایران با ورود نسل‌های جدید تکنولوژی شبکه همراه 13 بدیل شامل رویکرد پلتفرمی و پذیرش نقش و حرکت از انتقال دهنده‌ی صرف به سمت ایفای نقش فعال کننده‌ی هوشمند توسط اپراتور، پیاده سازی نقطه‌ای در بازار عمومی، توسعه‌ی کسب و کارهای مبتنی بر کلان داده، تمرکز بر زیربازارهای توجیه‌دار، بهره‌گیری مناسب از استراتژی‌های توسعه‌ی کسب و کار بر اساس موارد جدید در مفهوم تنوع بخشی به مدل کسب و کار و گروه‌های جدید مشتریان شامل کسب و کارها و ماشین‌ها در قالب مدل‌های جدیدی از کسب و کار می‌باشد. معرفی و بررسی بدیل‌های کسب و کار می‌توانند به متنوع‌سازی مدل و کسب و کار و تحول در مدل‌های درآمدی اپراتورهای تلفن همراه در ایران نقش مهمی ایفا کنند، و پرداختن به این بدیل‌ها استلزاماتی را در عوامل زمینه‌ای ایجاب می‌کند و به دستاوردهای احتمالی منجر خواهد شد.